Хашемитското кралство Йордания, както е пълното име на тази държава  е екзотична и гостоприемна страна, която ще плени всеки приключенец с превъзходна арабска кухня, с изгубени древни и още по-древни градове. С разнообразна природа, която е способна да ви изненада, шокира и впечатли. Заинтересовани ли сте?

ПРОГРАМАТА

ПЪРВИ ДЕН – Полет,  София – Акаба. Трансфер от летището до града. Акаба е крайбрежен град и единственото морско пристанище на Йордания, разположено в североизточната част на Червено море. Градът е известен с топлите си крайбрежни води и богата морска флора. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на традиционно заведение за вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН –  След закуска се отправяме към Петра. Разглеждане, разходка, свободно време. Другото име на Петра е Розовият град, произхождащо от цвета на камъка, в който са издълбани сградите. Днес Петра е главен град на набатеите и символ на Йордания. През 1812г. швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхард преоткрива Петра за Западния свят. Градът е описан в поемата на Джон Уилям Бургон като „розово-червен град, почти толкова стар колкото времето“. ЮНЕСКО го описва като „една от най-ценните културни забележителности от културното наследство на човечеството“. Внушителният източен вход на града води към тъмен, тесен пролом Siq (Шахтата), естествена геоложка характеристика, образувана при дълбоко разцепване на пясъчните скали и служеща като воден път, преминаващ през Уади Муса. В края на тесния път се намира най-детайлната руина в Петра – Ал Казнех (популярна още като „Съкровищницата“).

След целодневния тур на Петра ще се настаним в хотел в района на Петра за нощувка. По желание вечерта може да присъствате на светлинно шоу с допълнително заплащане.

 ТРЕТИ ДЕН Закуска. Отпътуваме за столицата Аман. По пътя ще спрем на брега на Мъртво море. Тук ще посетим Kerak enrute. Масивен замък на ислямските кръстоносци и днес се поддържа като музей. Това е най-ниската точка на планетата. По желание може да се потопите във водата за да усетите удоволствието от солената вода. Следваща спирка Мадаба. Тук ще посетим гръцката православна църква „Св. Георги“ за да се любуваме на най-старата карта на Близкия Изток, изработена на пода в мозайка в молитвената зала. По обяд пристигаме в Аман, столицата на Йордания. Ще посетим Джамията Крал Абдула (синята джамия), Римския амфитеатър, цитаделата и кралският автомобилен музей. В късния след обед настаняване в хотела в Аман. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН След закуска тръгваме за Айлун и Джераш. Пътуваме през живописните хълмове. Айлун е един от най-големите замъци на кръстоносците в горната част на Йордания. След около час ще достигнем Джераш, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Смятан от мнозина за най-добре запазения римски провинциален град в Близкия изток – ако не и в света. Разкошни останки от една златна епоха. Основан от войниците на Александър Македонски. По късно се присъединява към космополитните градове на римския Декаполис, конфигурация от десет римски града. Достига разцвета си в 150 година. Богатите му граждани строят разкошни сгради в „ориенталски бароков стил“. Римските руини включват триумфална арка, форум с необикновена форма, стадион, безброй храмове.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуваме за Акаба. Свободно време. Пристигане на летището. Полет до София.

Всичко това е включено в цената:

– всички трансфери описани в програмата
– 4 нощувки в Акаба, Петра, Аман в 4* хотели
– всички входни билети за посещаваните по маршрута обекти;
– богати закуски в хотела по програмата
– целодневно посещение на Петра.
– екскурзия до Мъртво море, Мадаба и Аман
– екскурзоводско обслужване по маршрута;
– ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА градовете по маршрута

Може да доплатите:

– самолетните билети София – Акаба – София 
– нощно шоу в Петра
– храната (обяд и вечеря)
– туристическа медицинска застраховка за лица над 65 год.

Необходими документи:  международен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане; за деца до 18 години, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител.

За пътуването до Йордания, не се изискват допълнителни ваксинации.

За допълнителна информация +897644231