Западни балкани     

Хърватска. Босна и Херцеговина и Черна гора, разположени в онази част на балканите, която винаги е била спорна. Историята им се отличава с особен колорит през всички исторически епохи – античност, средновековие и ново време!

ДЕН 1 > Полет до Загреб. Нощувка в Хърватската столица

ДЕН 2 > След закуска ще разгледате Загреб. В 1000-годишния Горни град се намират президентската резиденция, историческата църква Св. Марк, парламента и много музеи. Всички те са разположени на романтични каменни улици, осветявани от газови лампи. А в Долни град има много ресторанти, кафенета, театри и паркове, които правят това място удивително. Нощувка в Загреб.

ДЕН 3 > След закуска великолепна магистрала ще ви отведе до Сплит, града напомнящ за римската епоха. Ще обиколите неговите замъци, площади, крайбрежната алея. Ще посетите двореца на Диоклециан, една от най-добре запазените римски сгради в света. Следва разходка до стария град Трогир, разположен на малък остров, отделен с канал. Нощувка в Сплит.  

ДЕН 4 > Закуска. Днес ще посетите бившата пиратска колония Омиш. Тук се намират едни от най-красивите плажове в Хърватия. Продължавате към Макарска, селище съществувало още от римско време. Тук ще ви се разкрие един от най-красивите брегове в света – селцето Стон. Станало известно с дългата си пет километра и половина стена. Нощувка в района на Стон.

ДЕН 5 >  След закуската ще посетите Дубровник, с тесните улички, древни дворци и църкви, заобиколени от масивна крепостна стена. После ще отпътувате по протежението на известния Которски залив. Пейзажът спира дъха. Красотата на този район ще ви омае. Наричан южният фиорд, Которският залив е забележително място. В старият град, опасан с висока отбранителна стена ще се насладите на църкви, дворци и катедралата на Св. Трифон. Привечер ще пристигнете в Будва за нощувка.

   

ДЕН 6 > Закуска. Днес ще разгледате Будва, един от най-старите градове на адриатическия бряг. След обяда потегляте за Междугорие – едно от най-известните места за поклонение в света. Ще видите святото място, където се е появила Богородица. Следобед ще продължите за Мостар за да посетите един от най-важните исторически центрове на Босна и Херцеговина. Нощувка в района на Мостар.

ДЕН 7 > Oтпътуване към летището за полет към София.

    


Какво включва екскурзията?

  • самолетни билети
  • трансфер летище – хотел – летище
  • транспорт с осем местен бус
  • настаняване в хотел 3* и 4*
  • богати закуски за броя нощувки
  • водач с български език, ще ви придружава и дава подробна информация по време на екскурзията

Допълнително трябва да доплатите, ако искате!

  • за настаняване в единична стая (в случай, че пътувате сами или желаете самостоятелна стая): 199 лв.
  • Задължителна медицинска застраховка от Allianz (в случай, че нямате такава)

Информация и въпроси на 0878 153860